Молебен за здраве и празничен концерт за кюстендилци на Празника на пролетта

Снимки: Личен архив

На 16 март от 19:00 часа на пл. ”Велбъжд” ще се проведе 53-ият конкурс за избор на „Девойка Кюстендилска пролет“ 2019.

Водещи на спектакъла ще бъдат носителите на призa „БГ модна икона“ за 2018 г. - актрисата, участвала в едни от най-добрите български и чужди филмови продукции през последните години  - Яна Маринова и Орлин Павлов - певецът, покорил не само музикалните сцени, но и превъплътил се в едни от най-запомнящите се актьорски роли в модерното българско кино и малкия екран.

Преди да стане ясно коя е носителката на титлата „Девойка Кюстендилска пролет“ 2019, на сцената ще се качи един от най- обичаните изпълнители, продуцентът и хитмейкър - Криско.

Тържествата по случай празника „Кюстендилска пролет” ще продължат на 21 март  от 11:00 часа на площад „Велбъжд”, където ще се отслужи молебен за здравето на кюстендилци и ще се състои ритуал по предаването на символите на града.

В празничната програма участват народният певец Иван Дяков, емблематичният глас на българската музика Тони Димитрова и танцови състави от Кюстендил.

В местността „Хисарлъка” от 13.00 часа ще започне традиционното посрещане на Девойка „Кюстендилска пролет“ и концерт със специалното участие на носителката на 5 награди от „Пирин фолк”- Сандански за 2018 г., Цвети Веселинова и местни танцови състави.

От 15:00 часа на новоизградената сцена „Базиликата“, част от Късноантичната и средновековна крепост „Хисарлъка“, гражданите и гостите на Кюстендил ще имат възможността да се насладят на Професионален духов оркестър, Кюстендил и Джаз бенд към НМУ „Любомир Пипков”-София.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK