Рехабилитират изцяло улици в Община Бобов дол

Снимка: Община Бобов дол

Няколко улици в Бобов дол, зред които тази между кварталите "Христо Ботев" и "Миньор", "Рила", "Хаджи Димитър" и други, както и улица в близкото с. Мламолово, са рехабилитирани изцяло.

Това съобщи кметът на миньорския град Елза Величкова. Асфалтирането продължава и надеждите са да има още сухи и топли дни и други участъци да бъдат ремонтирани.

Ще се прави и асфалтиране на гробищния парк, където алеите са в лошо състояние. Където не може да се слага асфалт, ще се прави бетониране.

Преодолян е и нелеп проблем по отношение на гробищния парк - това, че той се явява извън населеното място /около 1 километър/ и от контролните органи искали винетка при придвижване на всяко МПС, дори и за катафалката.

Това вече отпаднало с промени в регулацията и с входно-изходната табела. 

„Около 300 хиляди лева от капиталовите разходи отиват за ремонти по уличната мрежа в миньорския град. Малка чат от средствата са от местните приходи. Според закона за обществените поръчки има фиксирани срокове за приключване на ремонтите и трябва да се бърза, всякакво закъснение е нежелателно“, каза кметът Величкова. 

 

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK