Ученици от Разлог, Банско и Благоевград участваха в обмен заедно с 26 младежи от Полша и Румъния

Снимки: Дестинация Разлог

Тринадесет ученици от Разлог, Банско и Благоевград взеха участие в седемдневен младежки обмен съвместно с още 26 младежи от Полша и Румъния по проект „For Future” (“За бъдещето“), финансиран по програма Erasmus+. Младежкият обмен, който се проведе в Полша има за цел да се насърчават европейските ценности и да се даде гласност на правилата, уреждащи пазара на труда.

Основният акцент в работата на младежите е поставен на теми свързани с мобилността на работниците, изискванията на работодателите към работниците, поведение по време на интервю. Те участваха в поредица от работни срещи за развитие на практическите им умения, както и за повишаване на тяхната информираност като бъдещи работодатели и/или работници.

„Успях да науча доста нови неща, да се сприятеля с нови хора, да упражнявам английския си и да получа нови знания в деловата сфера. Това е вторият ми обмен и ми хареса доста повече от първия. Реших да участвам, защото исках да опитам нещо ново, да се запозная с други хора и да мога да науча повече за различните националности и културите им. Много съм доволна от проекта и с удоволствие бих участвала пак!“, коментира Стефания Дърпатова, ученичка в СУ „Братя Каназиреви“ - гр. Разлог.

Ивайло Стоянчев също ученик от СУ „Братя Каназиреви“ споделя, че е участвал в 9 младежки обмена по програма Еразъм. Той допълва още „Проектът „For future” в Полша остави невероятно впечатление в мен. И преди съм посещавал семинари, лекции на подобни теми и информацията не беше нещо непознато за мен, но за пръв път ми беше представена от мои връстници на достъпен и лесно разбираем за мен език и изказ. Полезните примери и съвети, които получихме и симулациите на ситуации, които са в близкото ни бъдеще беше удивително полезен и необходим получен опит. Основното и най-важното , което ми донесе обмена са приятелствата и емоциите.”

На организирана от българските младежи културна вечер са представени традиционни български народни танци и храни. Те успяха да впечатлят освен със страхотни знания по английски език, така и с кулинарни умения по правене на баница.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK