Студенти на проф. Павел Герджиков се представиха пред кюстендилската публика

Снимки: МС "Марин Големинов"

Гостувам за пореден път с млади оперни надежди от Националната музикална академия на кюстендилската публика и поемам ангажимент занапред всяка година да гостувам в Кюстендил с нови изпълнители, мои възпитаници.

Това обеща след края на концерта  „OPERA VIVA“ , който е в афиша на Майските музикални дни 2019, проф. Павел Герджиков – носител на Националната награда „Марин Големинов“ за  2017 година.

Той доведе шестима свои студенти, с които бе подготвил интересна програма с арии и дуети из прочути опери. На края на събитието Маестрото и неговите възпитаници заедно изпълниха финала от операта „Сватбата на Фигаро“ на В. А. Моцарт.

Концертът бе открит от диригента Райчо Христов – председател на Музикално сдружение „Марин Големинов“, след което проф. П. Герджиков пое ролята на водещ и представи всеки от изпълнителите, както и изпълняваните творби.

Следващото събитие в програмата на Майските музикални дни е на 20 май, когато в Художествената галерия от 19 ч. пред кюстендилската музикална публика ще се представи кварет „Фрош“ – носител на наградата „Златен квартет“ за 2018 година, съпътстваща Националната награда „М. Големинов“  и връчвана от фирма „Торготерм“, съобщи Павел Чавдаров – член на Управителния съвет на МС „М. Големинов“.

Сред публиката по вече установена традиция бяха приятели на Музикалното сдружение от ДПЛФУ  Ильо войвода“, сред които и Мартин Петров, поканен да заснема всички събития от афиша на сдружението.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK