Реформаторите всяват смут с банкер за кмет в Сатовча, не харесват Минка Капитанова за Гърмен

Снимки: ДБГ

Реформаторският блок е готов да атакува Сатовча със свой кандидат за кмет. "Водим преговори с един много интересен успял млад човек, който може да всее смут в цялата община", това обяви днес в Благоевград Найден Зеленогорски, председател на Националния предизборен щаб на коалицията.

Той не пожела да разкрие повече подробности около кандидатурата, но все пак допълни, че става въпрос за уважаван и разпознаваем в региона банкер. 

На въпрос възможно ли е реформаторите да застанат зад настоящата кметица на община Гърмен Минка Капитанова, Зеленегорски бе категоричен, че това едва ли ще се случи. "Не сме обсъждали такъв вариант, но аз лично не бих я подкрепил във вота наесен, тъй като през последните месеци станахме свидетели на хаос и липса на всякаква концепция от страна на кметското управление там за намиране на решение с незаконните постройки в ромския квартал", увери Зеленогорски. 

Калоян Ханджийски е кандидатурата на Реформаторския блок за Благоевград. Коалицията ще припознае като свои и трима настоящи градоначалници в Пиринско - Людмил Терзиев в Хаджидимово, Емил Илиев в Струмяни и Вельо Илиев в Петрич, когото определят като един от успешните кметове в областта.

Зеленогорски определи протестите срещу местната власт в южния град като политически и сравни Вельо Илиев с кмета на Чикаго. "Няма нищо лошо, че един градоначалник ще се бори за пети мандат. В крайна сметка кметът на Чикаго Ричард Дейли също управляваше 20 години и хората го харесваха. Кметуването е занаят - или го умееш, или не", обясни той. Обмисля се коалицията да има свой кандидат и в Сандански.

Реформаторите ще участват активно на изборите през октомври и в съставните на община Благоевград села. Засега е ясно, че те ще подкрепят Валери Качулски, настоящ кмет на Падеш, както и Живко Чукарски, който е дългогодишен управник на Рилци. Свои кандиати ще имат и в Изгрев и Марулево.

"В Благоевградска област имаме основания да се представим максимално добре и чакаме добри резултати", обобщи Найден Зеленогорски.

 

КОМЕНТАРИ

Знания и умения13:59 - 28.08.2015
"Ко ъ прая, ко ъ прая, дъщеря ми е, да я изгоням ли" Крещяща необходимост от намеса на логопед, а може би и на психолог.
до 12312:10 - 28.08.2015
Реформаторите не могат да уплашат никого лимесът им клони към пълна нула, определящ се от изброените кметове лъжци и измамници защитаващи заграбеното през мандатите им.
12308:34 - 28.08.2015
Много правилно са се ориентирали Реформаторите. Явно уплашиха доста от коментиращите.
koshan07:52 - 28.08.2015
РБ ПОДКРЕПЕТЕ ГЕРБ В САТОВЧА.

FACEBOOK