Реформаторите откриха кампанията си в Благоевград, повеждат битка срещу корупцията, олигархията и задкулисието

Снимка: Infomreja.bg

Кандидатпрезидентската двойка на Реформаторския блок – Трайчо Трайков и генерал Съби Събев, откриха предизборната си кампания в Благоевград и увериха, че ако бъдат избрани, ще поведат битка срещу корупцията, олигархията и задкулисието. 

„Нашите избиратели ще бъдат хората, които възприемат себе си като демократи и патриоти, убедени, че бъдещето на България е в клуба на държавите от двете страни на Атлантическия океан, а моето искрено убеждение е, че тези ценности се споделят от мнозинството от хората“, заяви на пресконференция в Регионалния исторически музей в Благоевград кандидатът за президент Трайчо Трайков. 

Приоритет за Реформаторите е базовият фундамент за всяка демокрация – еднакви правила за всички, институции, които да съблюдават спазването им, съдебна система, която да гарантира справедливост, и регулаторни органи, които да не допускат злоупотреби на пазара. 

„Ако тези системи работят както трябва, то държавата е в добро състояние – нещо, което не наблюдаваме в момента. С невъоръжено око се вижда, че липсва усещане за справедливост. Много хора го казват, но малко предлагат истинските решения, защото те са трудни“, каза още Трайчо Трайков. 

Според него е крайно необходимо довеждaне докрай на радикалната промяна в съдебната система и спазване на правовия ред. „Хората, които искат реална борба срещу корупцията, отстраняване на олигархията и задкулисието, са нашите естествени избиратели, защото това е една от основните ни цели в кампанията. И ако получим доверието им, ще го потвърдим с нашите действия“, увери кандидатът за вицепрезидент, генерал Съби Събев. 

В предизборната кампания, наситена с кандидати за „Дондуков“ 2, Реформаторите имат претенцията да бъдат автентичната дясна кандидатпрезидентска двойка, която да поведе България по-уверено към европейския път на нейното развитие. 

„Страната ни е направила геостратегическия си избор с присъединяването си към НАТО и ЕС, но този европейски и евроантлантически път не е с пълен капацитет – колебанието, което продължаваме да проявяваме като страна, непълното използване на възможностите и механизмите, които тези организации ни предоставят. Защото безспорно е, че само чрез членството ни в тях нашата страна може да бъде най-добре защитена и сигурна, с перспективи за добро развитие и постигане на желано бъдеще за нашите деца и внуци“, подчерта генерал Събев. 

България да стане действително европейска страна – с европейски стандарти за върховенство на закона, с европейски стандарти за бизнес, образование и социална система. Това са посланията на кандидатпрезидентската двойка на Реформаторския блок към избирателите, които искат след 5 години България да стане желано място за живеене и младите хора да намират реализация в родината си. 

„Очакваме да бъдем подкрепени от родолюбивите българи, а в Пиринско има много такива. Знам го, защото съм прекарвал много лета при бабите и дядовците си в Петричкия край. От тях съм чувал много истории, които и сега ме правят горд - за комитите и за това, което са правели българите по времето на войните в нашия край. Баба ми за 70 години успя само веднъж да отиде и да види родния си дом в днешна Гърция, а сега за хората вече няма значение от коя страна на границата живеят. Ето това е истинската ценност на Европейския съюз и на клубовете на свободните страни и свободните демокрации, където България членува“, сподели още Трайчо Трайков. 

Той бе категоричен, че мястото на България е именно в ЕС и НАТО и гласът на България трябва да се чува по един компетентен, професионален и патриотичен начин, така че да се използват огромните ресурси на двете организации за постигане на националните интереси. „Ако убедим хората, че можем да се справим с тази задача, съм сигурен, че много от тях ще ни подкрепят“, заяви кандидатът за президент на РБ. 

На въпрос за бежанската криза, той коментира, че всички страни в ЕС трябва да намерят истинското общо решение, а то е – да работи добре системата за защита на границите, бърза обработка на документите и ясно разграничаване на бежанец от икономически мигрант. 

„Който няма основание за политическо и хуманитарно убежище, да бъде връщан там, откъдето идва“, препоръчва Трайков. По думите му, бежанският въпрос се е превърнал в криза, защото една от основните системи на ЕС – Шенген, не е сработила както трябва. 

„Не трябва да чакаме „да се разберат началниците“ и след това да ни сведат тяхното решение. Ние имаме само един началник – това са 7 милиона българи. Ние трябва да представяме решенията, които са добри за нас, и да убеждаваме съюзниците, че те са добри и за тях“, подчерта още кандидат-президентът на Реформаторите. 

Веднага след пресконференцията кандидатпрезидентската двойка представи акцентите в програмата си на среща с членове и симпатизанти на Реформаторския блок, която откри Димитър Делчев - секретар на Парламентарната група на РБ и председател на Предизборния щаб на „Движение България на гражданите“. 

„Неслучайно слоганът на предизборната ни кампания е „Силата да бъдеш свободен“. Смятам, че в нашите кандидати има много сила, много свобода, независимост и качества, които ги отличават от всички останали кандидати“, заяви Делчев пред препълнената зала в музея и подчерта, че се надява всички да подкрепят кандидатпрезидентската двойка не само на ърви тур, но и на балотажа. 

На срещата присъстваха още заместник-председателят на ПГ на РБ и народен представител от СДС Борислав Миланов, шефът на Предизборния щаб на ДСБ Стоил Яков, местните лидери: на ДБГ – Анна Бистричка, която е и заместник-областен управител на Благоевград, на ДСБ – Калоян Ханджийски, на БЗНС – Венцислав Кавазов, както и представители на партиите от блока. 

Благоевград беше първата спирка на кандидатите за президент и вицепрезидент на РБ от обиколката им в страната, след което те се срещнаха с граждани от Разлог. В понеделник Трайков и ген. Събев ще се срещнат с обществеността в Гоце Делчев, Сандански и Петрич.
 
 
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Анна10:13 - 11.10.2016
Венци винаги си е бил демократ и факта че от цялата снимка само него го коментират ми е достатъчен да му вярвам
Венци Кавазов10:00 - 11.10.2016
Искренно се забавлявам когато някой се прави на стожер под анонимни имена. Ако бях това което казвате още щях да съм в герб! Напускането ми на партия която е на власт, показва единственно и само, че съм човек който има принципи и когато някой се прави на дясна партия, а не е не може да ме заблуди. Аз съм убеден демократ, произхождам от семейство на репресирани и няма да се "разбирам" с комунистите. Желая ви попътен вятър към страната на злобата и невежеството. :)
отвратен01:29 - 10.10.2016
Леле и този Венци на снимката , до вчера лижеше задниците на Борисов и Цветанов сега при реформаторите дето му плащаха да къса синджири и да бута заграждения по време на протестите срещу ореха . Сам си провокираше и арести като Петното белким му кажат браво и да му дадат работа . назначат на работа Е нямам думи
Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK