Реформаторите избират кандидат-кмет на Благоевград измежду трима

Общинският лидер на ДСБ Калоян Ханджийски, председателят на СДС Давид Сукалински и Венцислав Даскалов от ДБГ са имената, които се спрягат за кандидат-кмет на Благоевград от Реформаторския блок, научи ИНФОМРЕЖА.

И тримата са издигнати за битка в местните избори от партиите, които представляват.

Кой от тях ще се бори за кметския стол в областния център ще стане ясно до края на месеца.

Стратегията за предстоящия местен вот наесен бе основната тема, обсъждана по време на среща на местните ръководства на Реформаторския блок, проведена снощи в Благоевград.

В разговорите се включиха и представители на ВМРО-БНД, в лицето на войводите Георги Васев, Станимир Радулов и Георги Костадинов, които получиха официална покана за партийната сбирка на РБ.

Отчетени бяха възможностите за общи действия по време на самите избори, а и след тях в бъдещия Общински съвет в Благоевград.

Реформаторите и активистите от ВМРО декларираха, че основата, върху която са стъпили добрите им взаимоотношения, е десният политико-икономически модел на развитие в неговия автентичен вид.

От червено-черната партия също се очаква да издигнат своя кандидатура за поста на настоящия градоначалник Атанас Камбитов.

В хода на срещата бяха посочени пропуските в управлението на Община Благоевград, както и вижданията на двете политически формирования за тяхното отстраняване.

Посочено бе, че наред с добрите практики в управлението на общинската администрация, са налице и доста пропуски, които се нуждаят от повече внимание и грижа. Един от тях е по-често да се чува мнението и гласът на бизнеса в града.

По молба на общинския съветник от ВМРО Георги Васев бе коментирана и ситуацията в Република Македония. Участниците в срещата изразиха своите притеснения, че ако напрежението в западната ни съседка ескалира и това предизвика бежанска вълна, община Благоевград не е готова за подобно сериозно изпитание.

Сходство в мненията на Реформаторския блок и ВМРО бе отчетено и по други значими регионални и национални въпроси.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK