12 младежи ще живеят сред възрастни хора в Шишковци по проект на БЧК-Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

БЧК – Кюстендил стартира проект „Хората около нас“ с продължителност 4-ри месеца. Идеята е 12 младежи на възраст от 15 до 29 години да живеят сред възрастни хора в село Шишковци, като се лишат от модерните технологии.

Целта е доброволците да се докоснат до един по-различен начин на живот, като бъдат изведени извън зоната им на комфорт, доближавайки се максимално до живота на възрастните хора. Дейностите, заложени по проекта, са на стойност 3 000 лева.

В тях са предвидени приготвяне на ястия от миналото, изготвяне на книга с готварски рецепти, отглеждане на зеленчуци и плодове, разпознаване на различни видове билки. Проектът включва също така обучения и дискусии между младежите и възрастните хора. Предвиждат се екскурзии, отбелязване на празници, обичаи и рождени дни. 

Директорът на БЧК – Кюстендил д-р Емилия Кацарска обясни, че в проекта ще бъдат включени 15 възрастни хора от Шишковци, които вече са избрани и одобрени по предложение на кмета на селото Климент Терзийски и които са съгласни да приемат в своите домове младежите. 

„Има какво още да се научи от възрастните хора и това трябва да се използва, да се съхрани това, което те имат. Смятам, че ще бъде изключително интересно и за самите младежи. Идеята е да се включат градски деца, които никога не са се докосвали до селския живот“, каза още д-р Кацарска.

Младежите, които искат да се включат в проекта, могат да заявят своето желание на телефон 078/ 550371 или на място в офиса на БЧК – Кюстендил, намиращ се на ул. „Стефан Караджа“ 25. 

 

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK