Кулинарен пир в полите на Пирин показа уникалността на Банско

Снимка: Infomreja.bg

Вижте снимки и видео от кулинарния фестивал

Добре дошли в Банско! Възраждаме старата традиция – срещата по банските разкръстици, където са се вихрили хора с песни, седенки и хумор, където са се заисквали моми и момици. Всички, които искат да видят банската носия, да чуят банската песен, да видят красивите банскалии, приветстваме ги с „Добре дошли“ в уникално Банско! Банско е магия, която винаги остава в сърцето.

С тези думи започна кулинарният фестивал под мотото „Уникално Банско“, който нахрани устите и душите на местните и гостите в града под слънчевите лъчи и веселите ритми.

Елена Калайджиева приветства всички туристи:

Не се страхувайте, Банско е неповторимо! Обичаме ви и ви чакаме!

Да, днес Банско най-много има нужда да усети отново, че лошата реклама покрай пандемията е била само труден момент, който няма да повлияе върху летния и предстоящия зимен сезон.

А днешния състоял е кулинарен празник 14 механи на местни собственици показаха най-традиционните и вкусни ястия, които можете са опитате само в града, само по този твърде ароматен, вкусен и автентичен начин, ястия поднесени с любов и банска музика.

Когато на фона на къкрещо котле с боб, топъл кажел с комбари, чумлек, цалуварч’и, чекан’, чумлек и още много вкусни „чуджи“ за другите области думи, прозвучи банската музика, тогава ароматът от месото и вкусът на виното са по-истински.

Самодейците от читалището отново впуснаха всички присъстващи в цветната приказка от шарени носии, разноцветни кърпи и кръшни хора.

Банско е уникално най-вече с хората и традициите си, както и със силния борбен дух, който се предава и на местния бизнес, споделя председателя на Задругата на банските механджии, Малин Бистрин.

Въпреки трудностите, пред които преминава курорта, при нас туризъм се римува с оптимизъм, вярваме, че енергията на природата, планината, културата и кулинарията ще привлекат нашие гости, категоричен е Бистрин.

В очакване повече хора да опознаят планината, да се завърнах на местата, които вече са посетили и ахнали по тях, да опитат онова, което търси сетивността им, Банско кани хора от вси страни… а кулинарният празник, редом с многото културни традиционни събития, организирани от Общината, са само началото на приказната магия, носеща името на града под Пирина – Банско.

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК: https://www.facebook.com/media/set/?vanity=INFOMREJA&set=a.3817539658272562

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK