Редица проблеми представиха жителите на Босилеград пред депутата Юлиан Ангелов

Снимки: ВМРО - Кюстендил

Притесняват се за предстоящото обучение на учениците, както и от пандемията

Редица проблеми представиха жителите на Босилеград пред депутата и организационен секретар на ВМРО, Юлиан Ангелов. Той посети Западните покрайнини по покана на КИЦ – Босилеград и българското сдружение „ГЛАС“.

Притесненията на българското население са свързани най-вече с учениците, нашите сънародници не знаят под каква форма ще продължи обучението – онлайн или присъствено. Притеснения идват и от пандемията, по-точно ще се стигне ли до затваряне на граници или не.

„Нашите сънародници са зависими икономически, финансово и емоционално от България. Те пътуват ежедневно и са тясно свързани с нас. Продължава и да има едно негативно отношение към хората с двойно гражданство“, посочиха от ВМРО.

След срещата в Босилеград депутатът Юлиан Ангелов проведе среща и с кметовете на селата Шишковци, Горна Гращица и Драговищица.

Любопитна подробност е, че депутатът живее в софийското село Драговищица.

„Нямаше как да не пожелае да посети и нашето село тук. Бяхме подготвили различни патриотични подаръци – исторически помагала, патриотични портрети на революционери и национални трикольори за Драговищица“, каза пред ИНФОМРЕЖА и председателят на ВМРО – Кюстендил, Георги Петров.  

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK