Кюстендилецът Тодор Настев завоюва бронзов медал за България на Световната младежка лига в Кипър

Снимки: Личен архив

Кюстендилецът Тодор Настев завоюва бронзов медал за България на Световната младежка лига, която се проведе в Кипър, Лимасол.

В нея участваха общо 1583 състезатели от 58 държави, българският отбор и българските клубове се представиха с 20 състезатели.

КК „Дарис“ – Кюстендил, участва с трима състезатели Тодор Настев, Александър Стефанов и Мира Генчева, водени от треньора Борислав Иванов.

На тази Световна лига постигнахме огромен успех, след като Тодор Настев спечели бронзов медал в категория 57 кг. при кадетите.

Това е пореден успех за Тодор, който през месец февруари достигна до четвъртфинала - 7 място на Европейското първенство по Олимпийско карате.

В категорията на Тодор участваха 79 състезатели от целия свят, като той изигра 6 срещи, 5 победи и 1 загуба.

1 кръг - победа над Кипър с 9:0, 2 кръг - победа над Швейцария с 5:4, 3 кръг - победа над Украйна с 1:1 и съдийско решение, 4 кръг - загуба от Египет със 7:0 5 среща - репешаж срещу Русия, победа с 5:1, 6 среща - репешаж за бронзовия медал - победа с 3:0 над Армения.

Много тежки битки и срещи с много обрати, но той показа с желанието си, че заслужава първия голям медал в неговата състезателна кариера. Тодор в момента е под номер 14 в Световната ранглиста, от 205 състезатели в неговата категория, 57кг. кадети.

След подновяването на ранглистата в началото на месец юни Тодор ще влезе в топ 5, което е също голям успех за него и за клуба.

Другите представители на КК „Дарис“ - Мира Генчева - +47 кг. до14г., постигна две победи, над Румъния с 1:0 и Полша с 8:0, в третия кръг загуби от Русия 0:0 и на съдийско решение.

Александър Стефанов – 50 кг., до 14г., загуба в първия кръг от Украйна с 3:2.

„Много съм доволен от състезателите, на Тодор му беше време за голям медал, Мира игра с контузия в кръста, при Александър малшанс, водеше до последно в резултата и изпусна накрая срещата“, обяви председателят на КК „Дарис“ – Кюстендил, Борислав Иванов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK