Състезание по трибой събра спортисти от цялата страна в Разлог

Снимки: Община Разлог

Надпреварата се проведе в събота

Един от най-атрактивните силови спортове е трибоят. Състои се от три движения - клякане със щанга, вдигане от лег и мъртва тяга.

Надпреварата се проведе в събота, в зала „Септември” в Разлог. В турнира по силов трибой взеха участие съзтезатели от цялата страна. Състезанието се проведе в 5 категории мъже до - 80 кг, до 90 кг, до 100 кг, и над 100 кг лично тегло.

До 100 кг, 1 място спечели Мартин Ковачев, втори е Иван Стойчев, а трети - Александър Илиев. В категорията за жени, голямата купа и медал спечели 16 годишната Николая Събева. Тя успя да преодолее тежести, които са от ранга на републиканско първенство.

Главни организатори на събитието бяха Иван Майсторов и Славчо Прешелков, с голямата подкрепа на Община Разлог. Иван е състезател, взел участие в много подобни състезания в страната и чужбина.

Желанието му е това състезание да се провежда ежегодно в Разлог и да влезе в календара на провежданите в страната състезания по трибой. Според него, с такива прояви, младите хора могат да намерят подкрепа за бъдещи прояви и успехи в спорта. Защото спортът води до личностно усъвършенстване на тялото и духа, изгражда морални добродетели и воля.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK