Рецидивист от Ботевград вдигна сапьорите накрак

Снимка: Infomreja.bg

Мъжът е задържан за подаден фалшив сигнал за бомба

Около 10.40 часа вчера на тел. 112 бил подаден анонимен сигнал за самоделно взривно устройство, поставено в сградата на районния съд в града.

На място незабавно били изпратени екипи на полицията, пожарната и спешна помощ. Сградата била евакуирана и външният периметър около нея отцепен. След извършена щателна проверка съмнителни вещи и предмети не били открити.

В хода на предприетите оперативно- издирвателни действия е установен авторът на злоумишленото телефонно обаждане. 42-годишният криминално проявен и осъждан мъж от Ботевград е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. Работата по случая продължава под наблюдението на районната прокуратура.

Междувременно 72-часов арест бе наложен на друг криминално проявен и осъждан ботевградчанин, оказал съпротива и ранил полицейски служител.

Около 21.25 часа на 25 ноември в РУ-Ботевград, се получил сигнал за агресивен мъж в нетрезво състояние през заведение в града.

Изпратените към адреса полицейски служители установили на място извършителя. 37-годишният криминално проявен и осъждан мъж не се подчинил на дадените му разпореждания и оказал яростна съпротива при задържането му, вследствие на което причинил на един от униформените лека телесна повреда- фрактура на метакарпална кост на дланта. По случая е образувано досъдебно производство.

След доклад на събраните доказателства в прокуратурата на извършителя е повдигнато обвинение и наложена 72-часова мярка за неотклонение „задържане под стража“.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK