Рецидивист остава в ареста след поредна кражба

Снимка: Infomreja.bg

Помоли защитника си да не обжалва мярката

Районен съд - Кюстендил, под председателството на съдия Светослав Петров взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на Илиян Х. от Кюстендил. Той е привлечен като обвиняем за кражба на чужди движими вещи от имот на ул. „Зимница“ в Кюстендил, извършена за времето от 21.09.2021 г. до 08.10.2021 година. Отнети от собствениците без тяхно съгласие с намерение противозаконно да ги присвои са следните чужди движими вещи: 3 златни пръстена, 16 м. гумиран кабел, 20 кг прах за пране, 2 броя нови килими, 20 кг картофи, 22 чифта обувки, гайковерт.

Обвиняемият поиска по-лека мярка от съда, като помоли защитника си да не обжалва мярката за неотклонение, каквато и да е, тъй като иска прокурорът да внесе по – бързо обвинителния акт.

Съдът счете, че обвинението повдигнато срещу Илиян Х. не е разколебано на този ранен етап от досъдебното производство, а дори се потвърждава и от обясненията му дадени в съдебното заседание. Видно от приложения бюлетин за съдимост, обвиняемият е осъждан многократно, като преимуществено за престъпления против собствеността. Налице е реална опасност да извърши друго престъпление, пише в мотивите на съдия Петров.

Определението, с което по отношение на Илиян Х. е взета най- тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“, подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Кюстендил, в 3- дневен срок, считано от днес.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK