Кюстендил отбеляза 112 години от обявяване Независимостта на България

Снимки: ОА - Кюстендил

С вдигане на трибагреника и под звуците на националния химн започна тържественото отбелязване

С празнично честване Кюстендил отбеляза навършването на 112 години от обявяване Независимостта на България. С вдигане на трибагреника и под звуците на националния химн започна тържественото отбелязване в Кюстендил, което бе уважено от областния управител Виктор Янев и главния секретар Гергана Михайлова.

Представители на различни институции и десетки граждани се включиха в церемонията, която се състоя пред Арката на централния площад „Велбъжд“. Бе произнесено и слово, посветено на годишнината от историческото за страната ни събитие. Общинският духов оркестър също бе част от празничната програма.

Венец от името на Областна администрация – Кюстендил, поднесоха губернаторът Виктор Янев и главният секретар на институцията Гергана Михайлова.
Венци и цветя бяха положени също от архиерейския наместник на Кюстендилска духовна околия арх. Исаак и иконом Светослав Григоров, от зам.-кметовете на община Кюстендил, от председателя на местния парламент Михаела Крумова, от общински съветници, организации и граждани.

Честването в Кюстендил продължи с празничен концерт с участието на ВФ „Неразделни“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK