Рецидивист е предаден на съд за убийство на жена в Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

Скарали се за пласиране на дрога

Окръжна прокуратура – Кюстендил, е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Б.С., извършил престъпление по чл. 116, т. 12, вр. чл. 115, вр. чл. 29, ал. 1 от НК.

Обвиняемият Б.С. е многократно осъждан за тежки умишлени престъпления от общ характер. Живеел под наем на квартира на ул. „Априлско въстание“ в гр. Кюстендил, като обитавал сутерена, състоящ се от кухня, стая и мазе. Мъжът имал дългогодишно познанство с М.Д., с която поддържал както приятелски, така и интимни отношения.

Жената била наркозависима, занимавала се с проституция, посещавала казина. Често идвала в дома на майка си в кв. „Изток“, която се грижела за осемгодишния й син, като й оставяла пари.

На 13.05.2018 г. двамата отишли в обитаваната от Б.С. квартира, където освен употреба на няколко вида наркотици, консумирали и алкохол. Между тях възникнал скандал по повод пласиране на дрога и парични дългове, прераснал в сборичкване. В един момент Б.С. взел голям нож и нанесъл с него два удара на М.Д. в областта на корема. Пострадалата паднала на пода, а обвиняемият се опитал да спре силното кървене с покривало. Под влиянието на алкохола и наркотиците заспал до нея.

След като се събудил два часа по-късно, Б.С. видял лежащата М.Д., която не давала признаци на живот. Издърпал я в съседното помещение и я завил. Почистил кръвта по пода в коридора, преоблякъл се и излязъл с негов познат да пият алкохол. На следващия ден заминал за гр. София

На 17.05.2018 г. майката на пострадалата М.Д. подала молба в Районното полицейско управление за обявяване на дъщеря й за общодържавно издирване.

Междувременно обвиняемият С. се върнал в гр. Кюстендил, където известно време се укривал при негова позната. На 28.05.2018 г. той отишъл в полицията, където направил пълни самопризнания за извършеното то него убийство.

От изготвената по досъдебното производство съдебномедицинска експертиза е видно, че непосредствената причина за смъртта на М. Д. е остра кръвозагуба в резултат на прободно-порезни наранявания в областта на корема.

Предстои наказателното производство срещу Б.С. за извършеното от него убийство при условията на опасен рецидив да продължи в съда.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK