Реаниматорите от болницата в Гоце Делчев спасиха живота на 16-годишен младеж в от Мосомище

Снимка: Д-р Милан Първанов

Благодарение на спешните и професионални реанимационни действия на специалистите от гоцеделчевската болница, животът на 16-годишния Атанас Лазаров от Мосомище е спасен.

Това съобщиха от столичната университетска болница „Света Анна“ относно състоянието на Лазаров, който пострада тежко миналия ден при пътен инцидент и бе транспортиран в кома със сериозни вътрешни и външни травми и опасност за живота от МБАЛ "Иван Скендеров" в Гоце Делчев.

Неправоспособният мотоциклетист се блъсна в голям трактор за балиране на сено на второстепен път в Мосомище.

„Пострадалото момче бе прието в реанимацията в много критично състояние, в кома и с тежка фрактура на черепа, мозъчни травми и др. Наложи се да действаме много бързо, за да не изгубим живота на младежа. Аспирирахме и белия дроб, защото там проблемът беше също много сериозен, предприехме бързи реанимационни действия и успяхме да стабилизираме състоянието му, за да бъде транспортиран в специализираната софийска университетска болница „Света Анна“, където му бе направена още същата нощ сложна черепно-мозъчна операция от специалисти с високоспециализирана апаратура", коментира тежкото пътно-транспортно произшествие завеждащият отделението д-р Милан Първанов.

16-годишното момче бе прието в отделението по реанимация на болницата в Гоце Делчев малко след 18 часа на 4. юли и около 03:00 часа през нощта бе транспортирано с реанимобил в болница „Света Анна“.

Същия ден, часове преди тежкия инцидент на пътя между двете гърменски села Дъбница - Долно Дряново, друг мотоциклетист – Юсеин Саалим, на около 40 години от Долно Дряново, вследствие на висока и несъобразена скорост се заби в лек автомобил „Опел“, който също бе настанен в болницата в Гоце Делчев с фрактура на едната ръка и с травми и охлузвания по цялото тяло.

В село Мосомище пък това е вторият тежък инцидент, случил се по идентичен начин с този на Атанас Лазаров.

Преди няколко години след жесток удар с мотор в трактор за балиране на сено за жалост е загубил младия си живот Илко Бабанов, коментираха жители на Мосомище.

 

КОМЕНТАРИ

Мария Шапкова02:14 - 07.07.2018
Благодаря Ви Д-р Първанов, че спасихте детенцето ми. Целувам Ви ръка. Чест и почитания.
пациент21:14 - 06.07.2018
Чудо на чудесата!?Как ли са го спасили интересна работа!Най некадърните лекари в България-алкохолни корумпирани мързеливци.
Калина13:24 - 06.07.2018
Добре че го има д-р Първанов,добре,че го има това отделение,без този прекрасен екип в реанимация сме загинали. Бог да им дава дълги години здраве,за да продължават да спасяват човешки животи. Най-добрите!
Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK