Наградиха трима огнеборци, спасили турист в района на Стобските пирамиди

Снимка: Личен архив

Приключи Седмицата на пожарната безопасност, организирана от Регионална дирекция ПБЗН – Кюстендил, и посветена на професионалния им празник.

Районните служби ПБЗН в областта бяха домакини и гости на 8 срещи с деца и ученици, говориха за професията си, демонстрираха възможности за гасене на пожари и оказване на помощ на хора, за предпазно поведение и недопускане на пожари, проведоха 6 демонстрационни занятия и обучение с доброволни формирования, дариха средства за подпомагане на децата на свои загинали колеги, проведоха работни срещи с представители на държавната власт и органите за местно самоуправление.

Всички районни служби  в областта имаха приемни за консултиране на граждани.

Директорът на Регионална дирекция ПБЗН – Кюстендил, комисар Светослав Георгиев награди служителите на РСПБЗН – Рила, Александър Андонов, Антон Ников и Явор Велинов с Писмена похвала за активно участие, проявена инициативност и професионално изпълнение на служебни задължения - оказване на помощ, издирване и спасяване на човек.

Те са провели успешно спасителна операция чрез използване на алпийски способи и оборудване да бъде свален паднал върху скала  в района на Стобските пирамиди 22-годишен турист.

Той е изведен от мястото на инцидента в добро състояние и без сериозни наранявания.

Спасителните действия са извършени при условия на реален риск за живота и здравето на служителите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK