РБ започва разговори за обединение на десницата

Снимка: News.bg

За обединение на десницата призоваха реформаторите след заседание на Националния координационен съвет на РБ, съобщава News.bg.

Петър Москов изтъкна, че оценяват като слабо представянето на реформаторите на изборите. На заседанието е приета оставката на политическия съвет на РБ (Божидар Лукарски, Борислав Великов, Димитър Бъчваров, Найден Зеленогорски, Емил Кабаиванов, Николай Ненчев, Меглена Кунева, Румен Христов, Росица Рачева, Димитър Танев, Даниел Вълчев, Иванка Андреева, Васил Паница, Петър Москов, Костадин Марков и Тихомир Пейчев), която беше подадена вчера.

Москов подчерта, че РБ остава заедно и след загубата. Оценката за коалиционния партньор на изборите - "Глас народен е положителна". Петър Москов подчерта, че всеки един от коалиционните партньори е дал нова сила и енергия на блока.

Според Москов раздробена десницата не може да представлява десните избиратели, затова смятат да започнат разговори за обединение. По отношение на вината за това, че 300 000 българи са останали непредставени в българския парламент, Москов изтъкна, че всеки носи вина за това.

По думите му и трите формации, РБ, "Да, България" и "Нова република" са се провалили в мисията си да представляват българските избиратели в парламента. "Това са формациите, с които трябва да водим разговори", смята Москов.

По думите му десницата трябва в един глас да представи своя дневен ред и какво очаква бъдещото управление да постигне. "Очакваме политическите партии, на които избирателите делегираха доверие, да намерят подходяща формула за управление", подчерта Петър Москов.

Найден Зеленогорски посочи четири приоритета, от които ще зависи оценката на РБ за бъдещото управление - антикорупционен закон и единен орган, съдебна реформа, електронно управление и електронно и машинно гласуване, той беше категоричен, че заради отказа да има машинно гласуване на тези избори, технологичният - купен и корпоративен вот - е придобил чудовищни размери.

Призоваваме ГЕРБ да покажат на българските граждани, че преговорите за съставяне на правителство се водят на светло и на базата на принципи. Реформаторът Димитър Делчев призова да не бъде правена коалиция ГЕРБ - БСП.

Петър Москов изрази надежда всеки от десницата да си е взел поука. "Отказ от разговор за единодействие след неделя е невъзможност да живееш в реалния свят", заключи Петър Москов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK