РБ „Емануил Попдимитров“ и ОУ „Даскал Димитри“ получиха книги от издателство „Захарий Стоянов“

Снимка: Infomreja.bg

В чест на 24 май Регионална библиотека „Емануил Попдимитров“ и ОУ „Даскал Димитри“ получиха от издателство „Захарий Стоянов“ мащабно дарение на книги благодарение на „Торготерм“ ООД - Кюстендил.

Дарението бе направено на 1 юни – Международния ден на детето, в размер на 350 тома, в това число книги, свързани с учебния процес, българска класика, научни творби и др.

Част от авторите на дарените книги присъстваха на срещата с ученици, учители, библиотекари, общественици и други в ХГ „Владимир Димитров – Майстора“. Сред тях бяха проф. Иван Маразов, проф. Васил Гюзелев и проф. Ивайло Мирчев.

„Малцина са хората, които отделят от личните си средства за спомоществователство на културата, на библиотеки, така че чест и почитания към Бойко Недялков за всичко, което прави“, каза Иван Гранитски – директор на издателство „Захарий Стоянов“.

„Знаете, че тези дарения се правят вече 4-5 години подред и това е един скромен и малък принос от наша страна за развитието на града. Да се надяваме, че бизнесът тук ще се развива нормално и ще можем да отделяме повече пари за тази цел, защото една икономика не може да се развива, без да се развиват хората, без да се изгражда ново поколение, без да се развива благосъстоянието на града. Не е възможно някой да благоденства, когато около него хората бедстват“, заяви Бойко Недялков.

Проявата уважиха с присъствие кметът на Община Кюстендил Петър Паунов, директорът на РБ – Кюстендил София Пейчева и директорът на ОУ „Даскал Димитри“ Галя Тонева. 

„Нашата библиотека има привилегията да бъде в центъра на вниманието на дарителски жестове, за които сме дълбоко благодарни. Всяка година издателство „Захарий Стоянов“ благодарение на „Торготерм“ ООД и лично на нейния директор Бойко Недялков влива в нашите фондове много ценни издания.

Ако е вярно, че на децата трябва да дарим две неща – корени и криле, то какво по-добро съвпадение от това да им подарим книги, които специално на издателство „Захарий Стоянов“ са дълбоко свързани с историята, качествени и стойностни класически български четива, както и свързани с българската литература. Винаги сме много щастливи, когато получаваме тези дарения.

Те са доста крупни, през последните четири-пет години това са най-големите дарения, които получаваме. Поради този факт миналата година ние номинирахме „Торготерм“ ООД в категорията „Подкрепа за библиотеките“. Благодарностите и признателността трябва да се получават винаги навреме и това беше нашия жест към тях“, каза София Пейчева – директор на РБ „Емануил Попдимитров“.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK