Развиват туризма в Кюстендил, Невестино и Земен

Община Невестино, снимка: infomreja.bg, архив

Нов проект по Оперативна програма „Регионално развитие“ беше представен днес в Община Кюстендил. Наименованието на проекта е „Дестинация Кюстендил - Невестино - Земен - природа, традиция и хилядолетна история“, а идеята е да се популяризират трите общини на национално и световно ниво.

За тази цел ще бъдат ангажирани туристически агенции и ще се разспространят рекламни материали. Наличието на уникален природен потенциал в трите общини - като термални извори, туристически локализации, защитени територии, обекти от 100-те национални туристически обекта и други фактори дават основание общините Кюстендил, Невестино и Земен да бъдат определени като общини с висок туристически потенциал.

В дейностите на проекта са заложени разработване на маршрути за посещение на знакови туристически продукти, участие в събития, подготовка за участие в 6 туристически борси и изложения в страната и чужбина. Организиране на форуми за насърчаване на ефективната двустранна комуникация.

Проектът е на стойност 478 443 лв. и е с продължителност 24 месеца, стана ясно след официалното му представяне в сградата на кметството в Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK