Развитието на кестеновите гори край Брежани ще обсъждат на кръгла маса в ЮЗДП

Снимка: Infomreja.bg

ЮЗДП ще бъде домакин на кръгла маса на тема “Проблеми и перспективи за развитие на кестеновите насаждения в района на Брежани”. Тя ще се проведе на 20. октомври - петък, от 11:30 часа, в сградата на предприятието в Благоевград. Събитието се организира съвместно със Сдружение „Хора и традиции” и е част от програмата на Осмия празник на брежанския кестен.

Кръглата маса ще бъде открита от директора на ЮЗДП инж. Дамян Дамянов и кмета на община Симитли Апостол Апостолов. Целта е да се формира ясна концепция за развитие на кестеновите гори в Пирин с техните екосистемни, икономически и социални функции. В рамките на форума ще се обсъдят възможностите за създаване на нови кестенови плантации; постигане на устойчиво добро здравословно състояние на кестеновите гори; разширяване на възможностите за използване на кестеновите плодове и дървесина; развитие на страничното ползване в кестеновите гори.

Участие ще вземат представители от БАН, Лесотехническия университет, СУ „Св. Климент Охридски”, Българската агенция по безопасност на храните, Лесозащитна станция – София.

В рамките на кръглата маса ще бъде открита изложба от пленера „Живопис 2017”, в която петима художници - Мариана Маринова, доц. Пенчо Добрев, Валентин Ангелов, проф. Георги Драчев и Румен Дешев ще представят творбите си.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK