Осъдиха шофьори, причинили ПТП между Петрич и Златарево, при което загинали двама студенти

Снимка: Infomreja.bg

Вчера по обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Благоевград съдът е признал за виновни подсъдимите М.З. (на 28 години) и П.Д. (на 42 години) за причинена катастрофа, довела до смъртта на двама студенти.

Около 23 ч. на 02.09.2015 г., на третокласен пътя Златарево – Петрич, М.З. управлявал лек автомобил „Фолксваген” след употреба на кокаин. Движел се в посока с. Първомай – Петрич със 120 км./ч., при максимално разрешена скорост от 90 км./ч. Заедно с него в колата се возили двама студенти.

В близост до ханче „Сондата“ лекият автомобил се ударил в задната част на движещия се пред него товарен автомобил „Камаз“, управляван от П.Д.

В хода разследването е било установено, че камионът бил технически неизправен, а именно с неработещи задни габаритни и стоп светлини, светлина за осветяване на задната табела с регистрационен номер, както и с липсващи светроотразители.

При възникналото в резултат от действията на шофьорите ПТП загинали двама студенти, пътували в лекия автомобил.

На двамата водачи са наложени ефективни наказания. М.З. е осъден да изтърпи наказание „лишаване от свобода“ за срок от четири години при първоначален „общ“ режим. Той е лишен от правото да управлява моторно превозно средство за срок от пет години. Осъдителната присъда за П.Д. е три години „лишаване от свобода“ и забрана да шофира за пет години.

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Софийския апелативен съд.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK