Разследват изнасилване на 13-годишно дете в Коняво

Снимка: Infomreja.bg

Сигнал за изнасилено малолетно 13-годишно момиче е подаден в полицията в Кюстендил.

По данни на семейството нелепият инцидент е станал в село Коняво, където момичето е било нападнато от 2 непълнолетни момчета.

Случаят е от периода септември-октомври, но в МВР е подаден сигнал едва преди два дни.

 „При нас сигнал за случилото се е подаден на 7. ноември от семейството на пострадалото лице. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е и дежурен прокурор“, заяви пред ИНФОМРЕЖА говорителят на ОДМВР – Кюстендил, Катя Табачка.

Близки на пострадалото момиче от своя страна публикуваха апел за помощ в социалните мрежи.

В него те посочват: „Онзи ден е изнасилено 13-годишно момиче от непълнолетни, развратни (момчета), ако може да се нарекат такива. Който има възможност от Кюстендил, нека помогне на малката. Извършителите да бъдат съдени както подобава - без жал и милост. За сторени злини няма непълнолетни няма пълнолетни, нека се спре това насилие.“

Последваха и множество коментари от страна на кюстендилци, които изказаха възмущение от случилото се. Голяма част от хората се надяват виновните за случилото се да бъдат разкрити.

На този етап остава униформените да съберат доказателства дали действително е имало изнасилване или не, кога и кои са евентуалните извършители.

По неофициална информация „пострадалото момиче“ е от ромско семейство.

ИНФОМРЕЖА потърси и близки на момичето, които на този етап отказват коментар за случилото се.  

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK