Разследват измамен сайт, присвоявал пари за лаптопи

снимки: infomreja.bg

И в Кюстендил тръгва разследване срещу сайта vipsdelka.com, който „продава” лаптопи, таблети и телефони на потребители на половин цена. Измамените чакат вече месеци наред сайтът да им върне парите, след като не са получили стоката.

Последният от потърпевшите е 35-годишен кюстендилец, пожелал анонимност. Наскоро той получил писмо от дознател, че трябва да даде показания по случая. „Попаднах  на сайта vipsdelka.com. Той предлагаше невероятни оферти за лаптопи, таблети и телефони. Харесах си лаптоп, чиято цена беше 400 лв. Реалната му стойност е 800 лв., но с оглед на това, че става въпрос за групово пазаруване сумата пада на продуктите. Преведох парите по банков път и след седмица трябваше да имам нов лаптоп. Нищо подобно обаче не се случи. Оттогава минаха много месеци и нито получих лаптопа, нито ми върнаха парите", разказва измаменият.

Той се обаждал няколко пъти на посочен телефон, откъдето му обяснили, че ще получи стоката си до седмица. Така до момента, до който не отворил сайта и не видял, че измамените са десетки хора от цяла България.

Очевидно измамниците са се опитали да спечелят време като обясняват, че до седмица клиентите им ще получат стоката. Така в схемата попаднали страшно много хора.

“Най-вероятно делото ще тръгне в Кюстендил, тъй като измамата е довършена в областния град с превеждането на парите. Поне това ми казаха дознателите по случая”, коментира кюстендилецът.

Сайтът vipsdelka.com е регистриран на името на дружеството "Маркани Ко", чийто собственик е Владимир Стефанов. Той е задържан с постоянна мярка за неотклонение “задържане под стража” в Пловдив, където също има десетки измамени.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
Владимир Стефанов

КОМЕНТАРИ

Българин11:04 - 27.08.2013
Така е,докато искат на половин цена или ако може без пари,ще има опарени!
Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK