Съдят две кримки от Петрич за хулиганство и побой над семейство с 11-годишно дете

Снимка: Infomreja.bg, архив

Районната прокуратура в Петрич е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу И. К. и С. Я. за хулигански действия, нанасяне на побой на съпрузи в присъствие на тяхното дете и удари по автомобила на пострадалите - престъпление по чл. 325, ал. 2 от Наказателния кодекс.

Обвиняемите И. К. и С. Я. живеят в Петрич и са криминално проявени. Единият от тях – И. К., е осъждан девет пъти за престъпления против собствеността и притежание на наркотични вещества.

Към 07:30 ч. на 5. юни тази година в Петрич, семейство М. излязло от дома си заедно с малолетния си син, когото трябвало да закарат с лек автомобил в училище. Излизайки от жилищен комплекс „Изток“, те следвало да се включат за движение по главна улица, поради което скоростта била намалена от водача, като той подал мигач за завиване наляво.

В този момент пред автомобила застанал гол до кръста С. Я., когото семейството не познавало. Мъжът разтворил ръце и им казал да се върнат обратно в циганската махала и че нямат право да минават оттам. Запитан за причината на постъпката, С. Я. се качил на предния капак на колата, оттам на тавана и започнал да скача. След като слязъл, обвиняемият нанесъл силен удар с крак по предния десен калник, който се деформирал от това.

В хулиганската проява се включил и И. К., който започнал да отправя цинични ругатни и заплахи, както и да нанася удари на двамата съпрузи. Свидетел на случващото бил единадесетгодишният им син, който плачел в автомобила.

След това обвиняемият К. застанал на отсрещния тротоар и започнал да хвърля камъни в посоката на пострадалите и автомобила им. Той отново се приближил до колата им и нанесъл удар с крак по страничното огледало, което се счупило.

Всичко това се развило в непосредствена близост до училището и станало достояние на ученици, работещи в учебното заведение и живеещи в района. Още в началото на скандала започнали да излизат много хора – имало съседи по терасите и по прозорците, в училищния двор имало деца и педагози, но всички стояли отстрани, гледали и никой не се намесил.

В резултат на обаждането на телефон 112, на място пристигнали служители на РУ на МВР – гр. Петрич. И.К. и С.Я. били задържани.

В изготвената в хода на досъдебното производство съдебномедицинска експертиза е посочено, че пострадалите съпрузи получили контузии и кръвонасядания по различни части на тялото и лицето.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK