Разследват българския Роналдо за нанасяне на средна телесна повреда

Даниел Златков, снимка: Sportal.bg, архив

Под надзора на Районната прокуратура в Благоевград  се води разследване срещу Даниел Златков, по-известен като българския Роналдо, за извършено от него престъпление по чл. 129, ал. 2 от Наказателния кодекс.

На 4. март, около 03,30 часа, пред дискотека „Илизиум“ в Благоевград, пострадалият Оливър Златков на 21 години видял Даниел Златков и го предизвикал с думите „да си направим ММА среща.“

Заедно с футболиста била и неговата съпруга, която отговорила, че Оливър не е в категорията на Златков, тъй като пострадалият бил видимо около 50 килограма. Последвали нови реплики с обиден характер от страна на Оливър, което провокирало „българския Роналдо“ и той му нанесъл няколко удара с ръце в областта на главата и тялото.

Когато го пуснал, пострадалият се изправил и двамата продължили спора, който скоро прерастнал отново в сбиване. Този път Златков нанесъл  на пострадалия удари с крак в главата, при което той изпаднал в безпомощно състояние. От удар с  ръка в лявото слепоочие Оливър изпадал в безсъзнание за повече от две минути.

Негов приятел направил опит да го изправи и да му окаже помощ, но след няколко неуспешни опита го транспортирал в ЦСМП – Благоевград, където му е оказана неотложна помощ и е настанен в болница, без опасност за живота.

Разпитани са почти всички свидетели - очевидци на побоя. Иззети са записите от охранителните камери на заведението.  Назначена е съдебно-медицинска експертиза за установяване характера на нанесените телесни повреди на пострадалия.

Разследването по случая продължава.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK