Постоянен арест за кюстендилец, опитал се да обере лавка на „Ученическо хранене“

Снимка: Infomreja.bg

Георги К. е осъждат 34 пъти

РС - Кюстендил, под председателството на съдия Елисавета Деянчева взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на 42-годишния кюстендилец Георги К. Той е обвиняем за кражба от лавка на Общинско предприятие „Ученическо хранене“, извършена в условията на опасен рецидив. Мъжът има 34 осъждания, всички за престъпления против собствеността.

Георги К. е обвиняем за опит за кражба на компютър, монитор, принтер, микровълнова печка, машина за хот дог, касов апарат от лавка на ОП „Ученическо хранене“, в сутеренния етаж на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“, чрез повреждане на прозорец. Предметът на престъплението е на стойност 807 лв.

Прокурорът от Районна прокуратура Светлана Ризова посочва в искането си до съда, че за това престъпление, законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 3- 15 години.

Обвиняемият и адвокат Стоилов поискаха по - лека мярка за неотклонение.

Съдът счете, че е налице обосновано предположение, че обвиняемият е извършител на престъплението, за което е привлечен като обвиняем, както и, че съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление, предвид неговото съдебно минало и факта, че няма дом, където да живее.

Постановеното определение, с което по отношение на Георги К. е взета най- тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“,  подлежи на обжалване, в 3-дневен срок пред Окръжен съд - Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK