В Радомир пръскат срещу коронавируса

Снимка: Община Радомир

Обработката ще стартира от централната градска част

Във връзка с предприетите мерки срещу разпространението на коронавирус, Община Радомир започва дезинфекция на обществени места.

Обработката ще стартира от централна градска част, като поетапно ще се дезинфекцират и останалите части на града, както и детски площадки, спирки и  други обществени места.

От общината обръщат внимание, че ще се обработят и пространствата пред обектите, които се посещават от повече хора - хранителни магазини, аптеки, банки. От общинската администрация отправят апел към собствениците и управителите на обекти да почистят пространствата, за да осигурат добри условия за ефективно третиране на площите.

От администрацията препоръчват на собствениците или управителите да създадат необходимата организация, за да не се получава струпване на хора пред съответния обект в часовете, в които ще се извършва дезинфекция.

Препаратът, с който ще се дезинфекцира, е „Хува сан“, санитарно разрешен от Министерство на здравеопазването. Дезинфекционните дейности ще започнат на 30 март, понеделник, от 6:30 ч., като ще се извършват през целия ден.

Припомняме, че експерти вече заявиха, че върху пластмаса и неръждаема стомана вирусът може да оцелее 2-3 дни, и едва 4 часа върху медни повърхности. Те посочиха още, че е много важно ръцете да се мият внимателно, в продължение на най-малко 20 секунди. С немити ръце в никакъв случай не бива да се докосват ръцете, очите и устата, предупредиха още експертите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK