Откриха огромно количество контрабанден алкохол в столицата! Арестуваха 57-годишен мъж

Снимки: МВР

Столични полицаи задържаха 57- годишен мъж за производство и разпространение на неистински бутилиран алкохол. При акцията са иззети 135 литра наливен високоградусов спирт и 95 бутилки, съдържащи течност с характерен мирис на алкохол.

Операцията, свързана с противодействие на престъпления с акцизни стоки, е проведена на 22 май на територията на София. В резултат на предприетите действия, в района на столичен пазар,  служители от отдел „Икономическа полиция“- СДВР задържали мъжа в момент на пласиране на част от нелегално произведения алкохол.

Той бил заловен след като натоварил кашон с 15 бутилки неистинско уиски от известна марка в автомобила на свой клиент.

Последвало претърсване на няколко адреса в столицата, където полицаите намерили и иззели множество различни по вместимост туби и бутилки, съдържащи спирт с висок алкохолен градус, бутилки от известни марки уиски и водка, пълни с характерен мирис на алкохол течност, множество полиетиленови пликове с пластмасови капачки, над 90 листа - формат А4, с отпечатани на тях цветни копия на акцизни бандероли, множество етикети и фолиа за запечатване на  капачки, преси, механични приспособления и системи за пълнене, дозиране и затваряне на бутилки, голямо количество празни бутилки от уиски и водка с различни етикети.

Събраните материали по образуваното досъдебно производство са докладвани в Софийска районна прокуратура.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK