Съдът в Благоевград отвори вратите си, магистрати и служители посрещат граждани

Снимка: Infomreja.bg

Районният и окръжният съд в Благоевград отвориха вратите си за граждани, ученици и студенти

Районният и окръжният съд в Благоевград отвориха вратите си за граждани, ученици и студенти, които са се запознаят с работата на правораздавателните органи в областния град, обслужващи цялата територия.

Под мотото „Правосъдие и технологии ведно“ бяха представени интересни факти при упражняването на законите, които определени лица са престъпили.

Началото на Деня на отворените врати в съда бе дадено с презентацията „Какво ново в Районен съд – Благоевград?“ - видеопрезентация с Мариaна Тунтева, системен администратор в РС – Благоевград.

Впечатляващо бе и представянето на електронните гривни, поставяни на арестантите, излежаващи по-леки мерки.  

„Електронното наблюдение като форма на контрол“ бе презентацията, представяща гривните за електронно наблюдение от Областна служба „Изпълнение на наказанията“ – Благоевград.

Пред студентите – бъдещи прависти от ЮЗУ, и учениците от Електротехникума, бе направена демонстрация на пропускателния режим, способите на работа и помощните средства на служителите от ОЗ „Охрана“ – Веселин Петров и Красимир Митрев, палка, белезници, електрошок, боен пистолет, противошоков пистолет-тейзер.

Веселин Петров сподели за ИНФОМРЕЖА: „Ние представихме начините на охраняване на съда и лицата в него, пропускателният режим, необходимите условия за достъп до сградата и организиране на реда в сградата. Показано бе точно това на гражданите, което ги касае пряко – с какви документи се влиза в сградата, на каква проверка подлежат при влизане.“

При обиколка на съдебната палата бяха показани обособените зони за сигурност, където гражданите нямат достъп.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK