Разясняват на дупничани дейностите по „Зелена и достъпна градска среда“

снимка: infomreja.bg, архив

Община Дупница ще проведе среща с жители на блоковете в жк “Дупница”, за да им разясни подробно и покаже предстоящите ремонтни дейности по проекта “Зелена и достъпна градска среда”. В този квартал се предвиждат най-много подобрения, а и засягат няколко хиляди жители.

“В интерес на истината такава среща не бяхме предвиждали да правим. Идеята се роди впоследствие и ще обясня защо. През миналата седмица до мен бе входирана подписка от жители на жк “Развесена върба”, където знаете, че в момента текат ремонтни дейности по същия проект. Оказа се, че хората нямат достатъчно информация за намеренията и благоустрояването в района. Незнайно как и откъде до тях бе достигнала информация, че този район ще бъде включен в обхвата на “синя зона”, ще бъдат изградени основно паркинги, че зелените пространства ще са много малко и т.н. Веднага поисках среща с хора от квартала, включили се в подписката, заедно с ръководния екип по проекта и от фирмата-изпълнител", обясни кметът Методи Чимев.

Той изказа благодарност на хората от квартала за това, че са се отзовали и са поставили открито въпросите и са изказали мненията си.

"Отчитам го като грешка, че не сме провели с жителите на този квартал този разяснителен разговор по-рано, за да няма слухове и притеснения. Това е и конкретният мотив да искам среща с хората в жк. “Дупница”, за да получат всичката информация и да не се повтаря случаят с жителите на “Развесена върба”, заяви още Чимев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK