Разпитват свидетел срещу Бриндо и Лари в почивен ден и без адвокат

Албина Анева, снимка: infomreja.bg, архив

Разпит на свидетел пред съдия е проведен този следобед по случая със задържаните за изнудване благоевградчани – Иван Хамбарджийски-Бриндо и Георги Петров-Лари.

„Не съм уведомена за този разпит и не можах да присъствам, тъй като съм извън града“, заяви пред ИНФОМРЕЖА адвокатът на Иван Хамбарджийски – Албина Анева.

Според нея разпит пред съдия в почивен ден и в отсъствието на адвокат е незаконосъобразно и съществено нарушение на правото на защита. Още повече, че този разпит не е неотложен, коментира Анева.

34-годишните Хамбарджийски и Петров бяха арестувани при полицейска акция в четвъртък следобед след подедан сигнал от 31-годишния Александър Божков-Биби, който заявил, че е двамата го изнудвали.

Бриндо и Лари бяха закопчани пред сградата на ГУМ в центъра на Благоевград непосредствено след получаване на белязани 2 000 лева.

След изтичане на 24-часовото им задържане, мярката им за неотклонение бе удължена на 72 часа.

„Двамата са оставени в ареста без дрехи, храна и тоалетни принадлежности, тъй като не са разрешили на близките им да им донесат вещи от първа необходимост“, каза Албина Анева.

Тя възрази и срещу отказания й достъп до материалите по разследването. „За мен все още не е ясно въз основа на какви обстоятелства са обвинени и задържани Иван Хамбарджийски и Георги Петров“, обяви тя, като допълни, че повече информация се дава на медиите, отколкото на защитниците.

По неофициална информация Биби е принуждавал Лари да се откаже от свидетелски показания срещу него.

Георги Петров е бил свидетел срещу Божков и по друго досъдебно производство от октомври миналата година.

Мерките за неотклонение на Хамбарджийски и Петров ще се гледат в понеделник.

 

КОМЕНТАРИ

bari23:31 - 18.02.2013
ele kolko mnogo zlobeete sre6to albina no tia prosto e mnogo mnogo nad vsichko jelaia i o6te poveche uspehi jalki ste zlobari
до аноним23:28 - 18.02.2013
маймуна си ти а това е най-добрия адвокат в града и най-малкото за нея е че е общински съветник заслужава много повече а ти си един обикновен злобар
Аноним21:30 - 18.02.2013
Абе на тая маймуна, оприличаваща себе си на адвокат на всички мутри в Благоевград, няма ли кой да й покаже от къде изгрява слънцето!
???17:43 - 17.02.2013
Taya e nai-korumpiranata advokatka,savetnichka i kakva li oshte ne.Za pari e gotova na vsichko.Kak ne ya e sram da zashtitava vinagi razboinicite?Vaobshte drugi klienti osven mrasnici ima li?

FACEBOOK