Жената до Боян Петров: От лагер 3 нагоре няма да го намерим жив

Снимка: БГНЕС

Вчера в много труден за мен разговор взех решение да не се изкачва върха днес. От лагер 3 нагоре няма да го намерим жив. Това написа в профила си във Фейсбук Радослава Ненова, жената до българския алпинист Боян Петров, с когото имат дете.

„Колкото и да ми се иска да не губя надежда - за мен животът и оцеляването на всички участници в спасителната акция е много важен и макар да ми е много трудно - не виждам смисъл да бъдат застрашени и други животи. Затова, предпочитам на слизане спасителните екипи да претърсят районите където има шанс да открият Боян жив ...“, написа тя.

Ако за Боян битката е приключила, нека си остане в планината. Каквото и да се случи до края на деня, благодарна съм за всички усилия и ще ги възнаградя. Това е животът на шерпите, знам че като слязат ще поемат друг риск, на друг склон, за друго изкачване..., но лично аз не желая да рискуват към върха. Всички решения по издирването оттук насетне са техни, пише Ненова.

Тя посочва, че поради големия поток от информация и коментари е решила да опише много подробно хронологията, фактите имената, кореспонденцията и цените. „Още не съм решила дали да го направя в пост или в книга. Едно е сигурно - написахме история и тя заслужава да бъде запомнена. Заради Боян!“, написа Ненова. /БГНЕС

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK