Присъди за македонски и гръцки гражданин, задържани на ГКПП – Гюешево с фалшиви книжки

Снимка: Infomreja.bg

Определенията на Районен съд - Кюстендил са окончателни

Гражданин на Република Северна Македония се призна за виновен пред Районен съд – Кюстендил, в това че на 12.06.2021 г., на трасе „входящи автомобили“ на ГКПП – Гюешево, съзнателно се е ползвал с неистински официален документ – свидетелство за управление на МПС, на който е придаден вид на издаден от компетентните органи на Република Северна Македония - престъпление по чл. 316, във вр. с чл. 308, ал.2, във вр. с чл. 308, ал.1 от НК.

Съдът одобри споразумението постигнато между прокуратурата и защитата на обвиняемия Никола Р. и му наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 6 месеца, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години. Определението на Районен съд – Кюстендил е окончателно и не подлежи на обжалване.

За виновен в извършване на същото престъпление се призна пред съда и гръцкия гражданин Кавас Б. На 13.06.2021 г., на трасе „изходящи автомобили“ на ГКПП – Гюешево, той се е ползвал съзнателно с неистински официален документ – свидетелство за управление на МПС, на който е придаден вид на издаден от компетентните органи на Република Италия.

За извършеното престъпление, гръцкият гражданин, който живее в гр. Суворово ще изтърпи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 6 месеца, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години. Определението на съда, с което е одобрено внесеното от РП- Кюстендил споразумение е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK