Разпадът на АБВ започва от Пиринско? Лидери поискаха да се върнат в партията майка

Снимка: Infomreja.bg

Изненадваща декларация е изпратена преди дни в централата на АБВ от областното ръководство на партията в Пиринско. В нея лидери обявяват желанието си да се върнат в редиците на партията майка – БСП.

Реакцията им стана причина Националното ръководство на партията на Георги Първанов да снеме доверието от областния председател – Димитър Ангелов, с един-единствен мотив – несправяне със служебните задължения.

Документът е подкрепен от всички общински председатели в региона с изключение на тези в общините Кресна и Сандански.

Вещае ли решението им разпад за АБВ и започва ли то именно от Благоевградска област, предстои да стане ясно.

„Няма нищо изненадващо в желанието на колегите от АБВ за съвместни действия в Благоевград. Структури на БСП и АБВ провеждат общи опозиционни действия и инициативи в редица общини в цялата страна. И това е съвсем нормално, защото в крайна сметка ние изповядваме еднакви леви ценности“, коментира пред ИНФОМРЕЖА областният лидер на БСП, Валери Сарандев.

Той подчерта, че голяма част от хората в АБВ са бивши членове на столетницата и от БСП неведнъж са декларирали, че вратите им са отворени за всички, които по една или друга причина са я напуснали и искат отново са се върнат в нейните редици.

„Като единствена алтернатива на ГЕРБ както на национално, така и на местно ниво, нашата цел е да работим за осигуряване на по-добър и качествен живот на българските граждани“, допълни Сарандев.

Лидерът на социалистите увери, че БСП е готова и води разговори не само с АБВ, но и с други политически формации и движения, които изповядват принципите и ценностите й.

"Това бе очаквана реакция. Подобни настроения имаше още по време на кампанията за президентските избори, но мотивите срещу мен са смешни и жалки", заяви пред ИНФОМРЕЖА лидерът със снето доверие, Димитър Атанасов. В своя защита той припомни, че членската маса на партията в областта е най-многочислена, а общинската структура в Петрич е най-голямата в страната.

По негова прогноза разпадът на АБВ в Пиринско ще се окаже заразителен пример и за партийните организации в останалите региони.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK