Голямо дарение получи болницата в Разлог

Снимки: Община Разлог

Дарението е от Германия

Голямо дарение за „МБАЛ-Разлог“ ЕООД.

Дарението е от Германия и съдържа 42 болнични легла, негативоскоп, 7 инвалидни колички, 3 компютъра, 6 кушетки, 3 комплекта хирургичен инструментариум, както и 30 броя перфузори, необходими за коректното дозиране на интравенозно приложими медикаменти.

Дарението стана възможно благодарение на любезното съдействие на Николина Ангелкова – министър на туризма и д-р Теофана Принцеса на Саксония.

След приложените мерки за енергийна ефективност и модернизираното оборудване на МБАЛ Разлог, през 2020 година продължава поетапното ремонтиране на отделенията. За настоящата година ОбС – Разлог, гласува средства за ремонт на Неврологично отделение. В бюджета на Община Разлог е предвидено и закупуване на нов генератор.

„Това е социално значима инвестиция. Чувство за отговорност към обществото. През последните години Община Разлог активно инвестира в здравеопазването. Това е приоритет на общинската политика. Средствата се използват за подновяване на материалната и техническа база в МБАЛ – Разлог, която дава възможност за качествена медицинска услуга“ – коментира инж. Красимир Герчев.

 

КОМЕНТАРИ

Неврокоп16:18 - 10.02.2020
Браво ние от Гоцеделчевският район ще идваме там че мафията тук е голяма.Всички лекари от Гоце Делчев станаха търговци.
Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK