Учениците в Разлог с усмивки дадоха началото на новата година

Снимки: Община Разлог

Старт на учебната година даде кметът Герчрев в редица училища

С много усмивки днес бе открита учебната година във всичките училища на територията на община Разлог.

Над 2100 ученици от община Разлог влязоха днес в класните стаи на обновените общински и държавни училища, от тях 166 първокласници.

Община Разлог подари на всички малчугани в първи клас комплекти с учебни пособия и книжки.

Училищата посрещат учениците с обновени и освежени сгради, след извършване на ремонтни дейности от Община Разлог.

Сред тях е ОУ „Никола Парапунов“, което е с изцяло обновен и оборудван езиков кабинет, с нови мултимедийни средства за обучение. За децата с целодневен режим на обучение, бяха ремонтирани две нови стаи за занимания и отдих.

Учебните зали са оборудвани с материали за игри и заминавания за децата.

Кметът на Община Разлог инж. Красимир Герчев откри учебната година в СУ „Братя Петър и Иван Каназиреви“ в Разлог, като посети и поздрави колективите на НУ „Св. Св. Кирил и Методий“, НУ „Яне Сандански“ и ОУ „Никола Парапунов“. Той приветства ученици, учители и родители със започването на учебните занятия.

„Горд съм, че над 2100 ученици ще учат в красиви сгради, интерактивни кабинети, с модерни технологии и техника. Радвам се, че екипите на общинска администрация и ръководствата на училищата и детските градини работят в синхрон за повишаване качеството на образователните процеси в община Разлог, за модерни и съвременни учебни бази, за иновативни специалности, съобразени с изискванията на времето с особено внимание – развитие на личността на детето. Пожелавам на нашите училища, учители и ученици, на децата на Разлог, да постигат, както досега, високи резултати в учебно-образователните процеси и ни правят горди с постиженията си“, каза инж. Красимир Герчев.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK