С почит и признателност Разлог отбеляза 134 г. от Съединението

Снимки: Община Разлог

Общественици и граждани поднесоха венци и цветя на централния площад

Общественици и граждани, начело с кмета на Община Разлог – инж. Красимир Герчев, участваха днес в тържествена церемония по повод 134-ата годишнина от обединението на Княжество България с Източна Румелия.

По случай празника, точно в 11:30 часа, на централния площад в Разлог, под звуците на духова музика, венци и цветя пред паметника на Васил Левски поднесоха градоначалникът, председателят на Общинския съвет - д-р Мария Копанарова, народният представител д-р Емил Тончев, служители на Историческия музей и Народно читалище "15 септември 1903-1909 г.", представители на политически партии и организации, както и признателни граждани.

Организатори на мероприятието бяха Община Разлог и Исторически музей-Разлог. Със слово, посветено на националния празник, към присъстващите се обърна директорът на музея, Христина Манова.

„Чрез Съединението българинът доказва, че когато има кауза, е способен да се обедини около нея, да мобилизира всичките си граждански сили и да докаже пред целия свят, че е достоен за уважение и възхищение.”

Поклон пред смелостта и подвига на онези наши предци, чието родолюбие и гражданска доблест ни дават днес правото да се наричаме с гордото име българи!

 

КОМЕНТАРИ

селянин09:04 - 07.09.2019
Да попитам ,тези госпожи на снимката,нещо дрескод за такива събития няма ли?Едната е тръгнала на като на сватба,другата като труженичка от магистралата,трета все едно се прибира от копаене на нивата...общински"елит".
Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK