Разложката гимназия и "Никола Парапунов" спестяват енергия по европроект

Снимка: Община Разлог

В две училища в Разлог започва работата по нов европейски проект.

СУ „Братя Каназиреви“ и СУ „Никола Парапунов“ ще бъдат обектите, в които ще се приложи пакет от мерки. Чрез него се постига енергийна ефективност, за да се намали енергопотреблението.

Проектът - „Повишаване на енергийната ефективност на обществените сгради в град Разлог-сгради на образователната инфраструктура”, бе представен пред директорите на училищата и учителския колектив на пресконференция.

Кметът на Община Разлог – инж. Красимир Герчев, запозна присъстващите с начините, по които могат да се подобрят експлоатационните характеристики на сградата, работната среда в съответствие с всички съвременни изисквания за осигуряване на качество и ефективност на работния процес в двете училища.

В Многофункционалната зала на НЧ „15.09.1903-1909 г.” присъстваха още д-р Мария Копанарова-председател на ОбС-Разлог, зам.-кметът-Иван Гюров, секретарят на общината-Димитър Крънчев, директорките на двете училища-Мариана Попадийна и Даниела Пелтегова.

Те разгледаха методите, чрез които ще се достигне по-висок клас на енергопотребление, намаляване на разходите за енергия, по-високо ниво на енергийна ефективност, осигуряване на по-добро качество на въздуха, условия за живот и работна среда в съответствие с критериите за устойчиво развитие и др.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK