МБАЛ-Разлог, приема пациенти с КОВИД само при нужда

Снимка: Infomreja.bg

В МБАЛ-Разлог, са осигурени 2500 предпазни маски и над 1750 литра дезинфектант

Служителите на община Разлог, съгласувано с щаба, извършиха бързи и навременни координационни действия за снабдяването на МБАЛ-Разлог, и другите звена с материали, които бяха критични – маски, предпазни шлемове и защитни облекла чрез Националния ресурсен център и други източници.

В МБАЛ-Разлог, са осигурени 2500 предпазни маски и над 1750 литра дезинфектант. Болницата е снабдена с 20 броя защитни облекла за многократна употреба, правим всичко възможно и търсим начини да осигурим еднократни облекла и защитни шлемове за медицинския персонал.

Болницата разполага с висок клас инсталация за кислород и стерилизационна апаратура, снабдени по проект на община Разлог.

В подготвителния списък на Министерството на здравеопазването болницата в Разлог е определена, ПРИ НУЖДА, да поема по-леките случаи на заразени с COVID-19 с 33 легла във вътрешно отделение и 7 легла в инфекциозно отделение.

Основен приоритет, по който общината работи, е по ресурсното обезпечаване на Домашния социален патронаж. Общо над 450 лица, от които – нови 25 получават всеки ден топла храна, което неминуемо натоварва работещите в звеното при спазване на безупречни хигиенни изисквания.

Общината, чрез своите служители, закупува лекарства, пазарува за болни, самотни и трудноподвижни хора и хора в карантина, подкрепя семейства с хранителни продукти по волята на дарители, съвместно със служители на Български пощи подсигури да се разнасят пенсиите на трудноподвижните хора.

Денонощен телефон, открит още в началото на извънредното положение, е на Ваше разположение – за помощ и обаждания: тел. 0747/80066.

Всички заповеди, получени от Министерството на здравеопазването се свеждат до знанието на обществеността.

В тези дни на изпитание, искам още веднъж да благодаря на жителите на община Разлог за дисплината и отговорността, за примера, който дават, на всички общини по отношение спазване на мерките и забраните при извънредното положение. Благодаря на служителите на Български пощи и на отзовалите се доброволци - 40 граждани, на екипите на Горско стопанство Разлог и Горско стопанство Елешница, които са готови да се включат при нужда. Благодаря на хората на първа линия - на медиците от МБАЛ Разлог, на личните и семейните лекари, на аптекарите, на служителите от Домашен социален патронаж, на служителите от общинска администрация, на кметовете по население места, на представителите на МВР и РЗИ, които осигуряват и продължават да осигуряват условия на защитеност и грижа – за населението на община Разлог, обръна се към съгражданите си Красимир Герчев.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK