Със забавни състезания и културна програма отбелязаха 14. февруари в РПГ ,,Никола Стойчев" - Разлог

Снимки: Община Разлог

На 14. февруари в РПГ ,,Никола Стойчев" се отбеляза тържествено Деня на лозаря. 

Възпитаници от XI и XII клас участваха в състезанията за "Най-добър млад готвач" и "Най-добър сервитьор-сомелиер".

Журито определи за най-добри готвачи Теодора Аладжова и Елена Попниколова от XII "А" клас, следвани от Мартин Ядков и Фатиме Ходжова от XII "В" клас.

Трети се наредиха Станислав Цеклеов и Гергана Дамянова от XI "А" клас, а четвърти останаха Илияна Михайлова и Николина Тодорова от XII "В" клас. 

Сервитьор-сомелиерите също се представиха отлично, като демонстрираха голямо майсторство по декантиране и сервиране на вина. Рада Гергинина от XI "А" клас зае призовото първо място, впечатлявайки цялата публика със своите умения, следвана от Радослав Попов и Теодора Делиева, също от XI "А" клас. 

Участниците в клуб по интереси ,,Кулинарен туризъм" по проект ,,Твоят час" представиха на гостите традиционни ястия от Разложкия край.

Празникът уважиха кметът на Община Разлог - инж. Красимир Герчев, зам.-кметът по социални дейности Венцислав Гърменов, началника на РУО-Благоевград - Ивайло Златанов, директори на училища в Разлог, учители и ученици на гимназията.

С кратка програма ученици от VIII и IX клас поздравиха всички гости. Те показаха завидни актьорски умения, като представиха атрактивна сценка за Бога на виното и веселието-Дионис и неговата свита-вакханките.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK