Масови чествания на Деня на Съединението в Югозапада

Снимка: Infomreja.bg

Полагане на цветя, музейни експозиции са заложени в програмите на общините

Масови чествания на Деня на Съединението в Югозапада.

Община Благоевград организира мероприятия по повод 135-та годишнина от Съединението на България.

На 6 септември, неделя, от 10:30 часа, на пл. „Георги Измирлиев“, пред паметната плоча на загиналите във войните за обединението и независимостта на България, ще се проведе ритуал по полагане на цветя, по повод 135-та годишнина от Съединението на България.

От 11:00 часа ще имате възможността да се насладите на празничен концерт, с участието на ансамбъл „Пирин“, пред зала „22-ри Септември“.

По случай 135-та годишнина от Съединението на България Регионален исторически музей – Благоевград, организира изложба, под наслов „Символи на българската държавност“, на която можете да се насладите през целия ден.

Във връзка с удължената епидемиологична обстановка в цялата страна, събитията ще се проведат при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

В деня - символ на национално единство, гражданите и гостите на Банско се събират в 11 часа пред паметника „Банско помни героите”, за да поднесат цветя и да се поклонят пред подвига на предците ни.

Организатори: Общинска администрация, читалище „Никола Вапцаров 1894” и Музеен комплекс - Банско.

С духова музика и полагане на венци и цветя пред паметника на Васил Левски, от 11:00 часа, ще бъде отбелязан Денят на Съединението в Разлог.

Организатори на събитието: Община Разлог, Исторически музей - Разлог и НЧ ,,15 септември 1903-1909 г.".

Каним ви да се включите в тържественото честване на 135 години от Съединението на Източна Румелия и Княжество България.

Програма за 6-ти септември, организирана на Община Петрич, включва:

10:30 ч. Музикално-поетичен рецитал на възпитаници на ЦПЛР-ОДК Петрич и поднасяне на венци и цветя на паметник „Загинали за Родината“.

11:00 ч. „България – моята родина“, концерт на възпитаници на ЦПЛР-ОДК Петрич и рисунка на асфалт на централен градски площад.

На 6 септември /неделя/, в 10:00 ч. пред Паметника на загиналите във войните в Сандански ще бъдат положени венци и цветя в знак на признателност. В церемонията ще се включат и Военно формирование 56 040, град Благоевград, с командир Кирил Спаневиков.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK