Разлог с ново кръгово кръстовище и ново улично осветление

снимка: Община Разлог

Община Разлог планира подмяна на уличното осветление, преасфалтиране и ремонт на тротоарите  по ул. „Екзарх Йосиф”. Проектирано е и ще се изгради ново кръгово кръстовище пред хотел „Разлог”. Планирано е ремонтните дейности да започната през месец май тази година.

Община Разлог има амбицията да изгради ново кръгово кръстовище пред  хотел „Разлог”, за което има съгласуван работен проект и разрешително за строеж.

Стълбове и чисто нови лампи ще бъдат монтирани на ул. „Екзарх Йосиф” от хотел „Разлог” до моста на река Язо, в посока изхода на Разлог към Благоевград. В момента главната улица на Разлог е осветена от различни по вид улични лампи. Предвижда се подмяна и реално уеднаквяване на стълбовете, на които ще се монтират осветителните тела. Старите стълбове ще бъдат ремонтирани и съответно монтирани в други участъци и улици на града. Осветителните тела ще бъдат енергоспестяващи LED осветление. 

С подмяната на стълбовете и осветителните тела се цели постигане на енергийна ефективност, спестяване на средства и подобряване на осветеността на главната улица. Преасфалтирането на улицата ще подобри пътната мрежа на града и ще реши проблема с дупките по нея. Освен това с тези мерки ще се постигне изключително добър естетически вид. Новото кръгово кръстовище и асфалтираната ул. „Екзарх Йосиф” ще повиши безопасността на движение на превозните средства.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK