Григор Григоров прави рали демонстрация по пътя за Годлево

Снимка: Община Разлог

На 10 и 11 ноември пътят към село Годлево ще се превърне в рали писта.

Григор Григоров е най-титулуваният, подготвен и талантлив български млад рали състезател. Той е първият пилот в историята на БФАС, получил състезателен лиценз под 18-годишна възраст. Още в първата си професионална състезателна година – едва на 17 години, става шампион на България в обединената група A/N в шампионата на високопланинските изкачвания, с автомобил „Мицубиши – Лансер“ EVO – 9. От първото си участие до момента, всички негови класирания са с място на подиума. 

Натрупаният опит през годините води до създаването на Grigorov Driving Academy, чиято основна дейност е насочена към теоретично и практическо обучение за безопасно управление на автомобил в нормални и екстремни ситуации. 

На 10 и 11 ноември такова обучение ще бъде проведено за ръководния състав на А1, Samsung и SAP. Общият брой на участниците ще бъде 15. Основният модул на това обучение е Rally Driving Experience, планиран на 11-и ноември от 09:00 до 13:00 часа – Григор Григоров ще демонстрира пилотските си умения със своя състезателен автомобил Peugeot 208 R2, като всеки един от участниците ще има уникалната възможност да бъде негов навигатор по време на теста.

Най-подходящото трасе в района за тази цел е това към село Годлево, от първия (от към Разлог) до втория мост посока Годлево, което е обезопасено с мантинели, добре изградена водоотвеждаща инсталация и подпорни стени на скатовете. Дължината на трасето в посока е 1600м. Времето необходимо за провеждане на модула Rally Driving Experience е около 4 часа, като той ще бъде прекъсван за пропускане на МПС на около 15 мин.

С цел професионалната подготовка на модула е необходим предварителен тест на трасето от Григор Григоров и екипа на Grigorov Driving Team със състезателния автомобил, като предвидената дата е 24-и октомври за времето от 13:00 до 18:00 часа.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK