Ангели на доброто-Мария и Мария от Разлог. 4 688 лв. са събрани за малката Мартина

Снимка: Мария Арнаудова

Мария и Мария от Разлог – два ангела, събрани от съдбата за да помагат.

Днес на центъра на Разлог беше организиран благотворителен базар, средствата от който ще бъдат дарени по сметката на малката Мартина от Банско.

Организаторки са две жени от Разлог – Мария Арнаудова и Мария Костова.

Мария Арнаудова е на 25 години. Тя е майка на двегодишно дете и разбира какво е да бдиш над рожбата, но не може да си представи болката, която е изпитала майката на Мартина.

Младата майка сподели, че никой не заслужава детето му да бъде в такова състояние, и то при такъв нелеп инцидент.

„Няма значение дали си от Банско, или Разлог. Тук има вражда между двата града, която веднага бе загърбена и всички се обединиха, защото става дума за дете!“, каза Мария.

Тя самата е разбрала за случая по интернет. Видяла е публикация на Мария Костова във Фейсбук и без да се замисляла ѝ е писала. Идеята била да се направи нещо незабавно, да се съберат пари и да се помогне.

Костова и Арнаудова се запознават. В понеделник взимат решение да направят благотворителен базар. Във вторник подават молба в Община Разлог да организират на събитието. От общината също съдействат със столове и маси. Заявяват, че имат разрешение устно, преди и писменото да излезе наяве.

Още същия ден – във вторник, започват да се обаждат хора.

„Те бяха недоверчиви. Разпитваха какво е станало с детето, защото много от тях не бяха запознати със случая. Обяснявахме, но имаше и такива, които са опарени от злонамерени „благодетели“. Всичко стана много спонтанно и много помогнаха!“, разказва Мария.

От сряда до петък направихме организация с още няколко човека. Всеки си има задължения. Един отговаря за кутията с дарения, друг – за информационни флаери, трети-за самите дарения, допълни майката.

Най-много са събрани детски играчки и книжки. Участие взимат още Лалка Пахова, Георги Костов – брат на Мария Костова, Елена Влайна, Елица Кирева, Росица Манзурова, Мария и Меги Дюлгерови.

Те подреждат даренията, информират хората, раздават листовките.

Мария успява да намери профила във Фейсбук на майката на Мартина. Свързват се по Вайбър, тъй като в момента семейството е в Турция. Днешният ден също е важен за малката Марти, защото са ѝ правили коремна операция заради неправилно поставена сонда.

Мария съобщава благата вест за базара и майката на Мартина изпада във възторг. Благодари хилядократно.

Само за днешния ден – от 10 сутринта до 13 ч., са събрани 4 688 лв. Сума, дадена от сърцата на хората за едно малко сърчице.

Мария казва: „Всичко стана спонтанно, но и неочаквано за мен-по план. Аз съм очарована колко много хора се отзоваха. Колко са добри и щедри!!!“

Събраните средства ще бъдат преведени по банковата сметка на майката на Мартина: BG96BUIB78371039070002, СИбанк, Катерина Костадинова Танева /Юнчова/.

Утре отново на площада в Разлог от 10 ч. ще продължи базара. А всички най-скоро време очакваме малкото слънце да огрее отново и да зарадва родители и дарители!

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK