Разлог подкрепи волейболистите на „Пирин Балканстрой”

снимки:Община Разлог

Спортната общественост и жителите на Разлог подкрепиха с митинг волейболистите на "Пирин Балканстрой". Протестът бе организиран от Инициативен комитет, оглавен от д-р Мария Копанарова.

В 60- годишната история на клуба, настоящият отбор е първият, който е с реални шансове да стане шампион на страната, което право и възможност си е извоювал с изключителен труд и постигнати успехи в шампионата, казаха днес феновете на волейболния спорт. Право на феновете и на публиката на „Пирин – Балканстрой”  еРазлог да бъдат домакини на финалния мач, категорични са от Инициативния комитет.

„Един спортен мач, още повече финала е сблъсък между силни хора  със силни характери, подкрепени от верни привърженици. Победителят трябваше да бъде  избран на терена. Сега сме поставени в предварително подготвен сценарии”, заяви и кметът инж. Красимир Герчев. Той допълни, че застава зад отбора на "Пирин – Балканстрой".

„С тези си действия  БВФ се опитва умишлено да отблъсне и малкото спонсори в спорта. Жителите на община Разлог са най-потърпевши. Еуфорията на хората е много голяма, лишаването  на местното население да гледа този финал е огромно огорчение.”, каза още кметът на волейболния град.   

Хората, които днес се събраха на  площада на Разлог  подкрепиха на 100% волейболния отбор на „Пирин – Балканстрой”. Спортната общественост обяви, че решението на Апелативната комисия към БВС е тенденциозно, неправилно и незаконно  и противоречи на основните начала залегнали в устава на БВФ и Дисциплинарния правилник на НВЛ и определено обслужва  частните интереси на „Марек Юнион Ивкони” и неговият президент, възползващ се  от ръководното си положение в БФС и НВЛ.

За пореден път се урони престижа и доверието на обществеността в спорта като цяло и в частност волейбола. Волейболният спорт в Разлог е с повече от 60-годишна традиция. Това го показаха ветераните, които дойдоха на площада. Младите показаха, че не им е безразлично какво ще бъде бъдещето на спорта. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK