Млади социалисти от Пиринско разказаха "История под булдозери" на първомайския митинг в столицата

Снимки: БСП

Мощна група от Благоевградска област се влючи в националния митинг срещу бедността по случай Международния ден на труда - 1. май.

Осем автобуса със социалисти от целия Пирински регион обявиха и своята категорична подкрепа за спасяването на древния град Скаптопара. Те изразиха позицията си с протест пред Министерски съвет под мотото "История под булдозери - това ли заслужава Благоевград". 

Легендарният древен град Скаптопара бе разкрит от археолозите на територията на община Благоевград, край село Покровник.

"Колко от вас знаят, че трасето на магистрала Струма ще го покрие? ГЕРБ отново руши историческото ни наследство! Ние, от Младежко Обединение на БСП виждаме следните проблеми: ГЕРБ руши историята ни! Същите нарочно променят дневния ред и изопачават новините! Трасето е преместено, за да не премине през игрището на братовчеда на лидера на ГЕРБ-Благоевград, и затова унищожава древна Скаптопара, това знаехте ли го?", заявиха по време на протеста си местните активисти на червената партия.

Протестрищате общественици в Благоевград твърдят, че върху историците от града е оказан натиск да се подпишат документи, за да продължи строителстовото, а институциите и кметът на ГЕРБ мълчат, коментираха още членове на младежките организации на БСП, сред които бяха областният лидер Ваня Маникатева и новоизбраният общински председател в Благоевград - Веселин Христов.

"Затова ние, от МО на БСП сме днес тук, на 1. май, пред Министерски съвет, не само да протестираме, че сме РАБОТЕЩИ И СМЕ БЕДНИ, но и изразяваме ясна позиция - да се запази древният град Скаптопара, който е значителна археологическа забележителност и потенциална туристическа такава. За тази цел да се измести магистралата с няколкостотин метра.

Какво толкова, другари от ГЕРБ? Или парите, които ще усвоите вече са разделени между кмета Камбитов и приятелския му кръг бизнесмени? Ние, младите социалисти на Благоевград подкрепяме протеста срещу застрояването на древния град Скаптопара и ще направим всичко по силите си да се спре това безчинство с историята ни, защото Благоевград и България ги е имало много преди Бойко и ще ги има много след него и опитите му да я унищожи!", заявиха още от БСП на митинга си в столицата.

 

Ваня Маникатева - областен лидер на МО на БСП-Благоевград

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK