Разлог почете загиналите във войните

снимки: Община Разлог

В Деня на Европа по повод 68 години от победата над фашизма се проведе беседа с участието на ученици и ветерани в Разлог. Кметът инж. Красимир Герчев положи венец пред паметната плоча на загиналите във войните от община Разлог. Цветя положиха още ветераните от войните, ученици и признателни граждани.

Десетки ученици присъстваха на откритата беседа, организирана от Общинска администрация Разлог и Историческия музей в града. На територията на община Разлог са живи 15 ветерани от войните, като най-възрастният сред тях е 104-годишният Димитър Тумбев, роден на 20 декември 1909 г.

До всички живи ветерани от войните инж. Красимир Герчев - кмет на Община Разлог, изпрати поздравителен адрес. В него той благодари на ветераните, които са дали своя значителен принос за победата на 9 май 1945 г. и за свободата на европейските народи.

„На днешната дата си припомняме достойното ви участие във войните, проявеното мъжество и героизъм. Във ваше лице Разлог и България имат безценен свидетел на историята на почти целия двадесети век с неговите забележителни постижения, но и с неговите общочовешки драми”, пише в поздравителния адреси.

 

снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK