Разлог отново домакин на балон-фиеста "Римска баня"

снимки: Община Разлог

За четвърта поредна година Разлог ще посрещне десетки топловъздушни балони на своята територия.

От 14 до 22 януари 2015 г. 15 екипажа на топловъздушни балони и мотопарапланери от България, Украйна, Русия, Молдова, Латвия, Полша и Словения ще извършат демонстрационни полети и привързани издигания.

Международен фестивал на въздухоплаването Балон-фиеста «Римска Баня 2015» се организира от Термо СПА хотел «Римска Баня», с подкрепата на Община Разлог и Българската асоциация на леката авиация.

В програмата на мероприятието са включени свободни полети на топловъздушни балони, състезателни полети на топловъздушни балони, привързани издигания на топловъздушни балони, свободни полети на мотопарапланери и мотоделтапланери, вечерно сияние, огнено музикално шоу.

Тази година за първи път са включени и състезания между пилотите въздухоплаватели под ръководството на спортния директор на фиестата Александр Таланов, който в края на 2014 г. издаде втората си книга за топловъздушните аеростати.

Директор на международната балон-фиеста „Римска баня” и тази година е Валерий Пономаренко, а ръководител на полетите е Момчил Риладжиев.

Специален гост на балон-фиеста „Римска баня 2015” ще бъде Иван Трифонов – въздухоплавател, четирикратен рекордьор на Гинес, автор на идеята за „полет от ръба на Космоса”, летял с балон до Северния и Южния полюс, извършил спускане с балон в дълбоката 206 м пещера Мамет в Хърватска.

Очаква се първите полети да се проведат на 15-ти януари при благоприятни метеорологични условия.
 

снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог

КОМЕНТАРИ

komentator08:51 - 09.01.2015
Защо сте спрели коментарите на всички статии с Арбен Мименов? Това ли ви е свобода на словото? С този акт доказвате колко сте жалки и подкупни и искате да продължаваме, да вярваме на думите Ви: "За нас е особено важна обратната връзка и прекия контакт с вас, нашите читатели. Ние ценим всяко ваше мнение и бъдете сигурни, че то ще бъде уважено, защото ние ви приемаме като партньори!" Пуснете коментарите за да изразяваме мнението си!!!
Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK